Fransk musik PART 1

Vissa låtar är riktigt bra medan andra är mindre bra... Flera musikvideos är sjukt dåliga också haha, men det kommer ni nog att se... Åtminstone i nästkommande delar. Men den gemensamma nämnaren är iallafall att alla dessa låtar är en del av mitt Parisår. (Ni får en fransk översättning på detta också bara för att jag känner för det och för att jag Måste, with a capital M, hålla igång franskan).
//
Titre: Musique française, PART 1
Quelques chansons sont très bonnes tandis que quelques-unes sont moins bonnes... Plusieurs clips officiels sont trop moches aussi haha, mais vous allez le voir, dans les prochaines parties en particulière... Quoi qu'il en soit, ce que ces chansons ont en commun est qu'ils ont tout fait partie de mon année à Paris.
 
Att höra denna på NRJ när man sitter i bilen påväg till match eller liknande. Även stor kärlek till "RDV" i sms:et i början :))) samt en fortsatt fascination över att denna man, Kendji Girac, är född år 1996...
 
TB till fotbollen och laget.
 
Sjuk fotbollskänsla på detta!!! Min starkaste förknippning till laget musikaliskt sett då tankarna förs dit så fort jag hör denna låt. Jag tror det är för att det var i omklädningsrummet jag hörde denna för första gången samt för att det typ var den första franska hitlåten jag hörde. Sedan spelade vi den väldigt ofta ett tag. Kärlek på det!! (Dålig musikvideo dock, lol)
  
Och sist men inte minst en låt som nog alla av er känner till (nästan alla åtminstone). Denna blev ju en hit även i Sverige, precis som "Alors on danse" av samma artist, Stromae. Love him. Sorglig låt dock, som de som inte läser franska högst troligt inte förstår av just den anledningen, då han sjunger om en avlägsen far som lämnat familjen. Låttiteln hintar egentligen inte heller om det då "Papahoutai" egentligen syftar på "Où t'es, papa où t'es?" som han egentligen sjunger. Okej lol, känner mig som nån musikquizsak/programledare i "vem vet mest" eller något, ugh.
 
Wellwell, det var allt för del 1.
Kategori: Allmänt, Musik; Taggar: Frankrike, franska, music, musik;
Kommentera inlägget här: