Presenter till värdfamiljen


Sju sorters kakor på engelska då den inte fanns på franska // Ahlgrens bilar // svenska handdukar // en osthyvel
Follow

Le Vésinet

Ligger just nu i min nya säng, typ 140cm bred, helt underbart!! Jag och Anna lyckades inte ansluta oss till Wifi:t förrän idag, därav blev det inga fler inlägg igår. Vi bor hos en kvinna som heter Laura som även har sin son som bor här. Utöver det har hon två söner och en dotter. De är hur snälla och välkomnande som helst, även fast vi förväntade oss att hon skulle vara väldigt sträng. Hon älskar matlagning också, och det är något hon verkligen kan. Dock är det SJUKT hur mycket fransmän äter... Lunchen idag bestod liksom av en normalstor portion mat samt bröd. Sen blev det bröd och tre olika, ganska små franska ostar. Och efter det var det dessert... Olika frukter, chokladkaka, muffins och yoghurt om man orkade det. Snacka om matkoma!!

Den första veckan får vi prata engelska om det är nåt vi inte förstår eller kan säga. Det är faktiskt sjukt svårt att prata franska och faktiskt höra och förstå vad de säger ibland... Men det känns som att det går bättre och bättre även fast det fortfarande är galet svårt. Nya ord dyker dock upp hela tiden, och man är omgiven av franska när det gäller både ljud och bild vilket verkligen underlättar det hela.

När jag packade upp igår hittade jag även bara ena "Converse-skon". Den andra får inte vara borta!! Hoppas verkligen den är hemma...

Ska snart hänga upp alla utklippta bilder också, behöver bara häftmassa.
Follow

Godmorgon


Follow
Kategori: Diary, Paris; Taggar: ELLE, Paris, frukost, mat, mode, resa;